Printscreen

U čast nedavno penzionisanom Havijeru Maskrenu donosimo vam listu od deset fudbalera kojima je trebalo najviše utakmica da se upišu u listu strijelaca Primere.

Na desetom mjestu je Francisko Čika koji je u karijeri nastupao za tri kluba u Primeri: Espanjol, Betis i Valjadolid. Njemu je za prvi gol trebalo 175 utakmica, a 35-godišnjak je još uvijek aktivan fudbaler u nižim ligama Španije.

Deveto mjesto pripada Fransisku Santamariju koji je nastupao za Rasing Santander i Saragosu u čijem dresu mu je bilo potrebno 192 utakmice za prvi pogodak. Osmi je nedavno penzionisani Havijer Maskerano koji je prvi gol za Barselonu postigao poslije 194 meča.

Na sedmom mjestu nalazi se Havijer Eskalza koji je branio boje Atletik Bilbaa i Espanjola, a za debitantski gol trebalo mu je 196 utakmica, šest manje nego Nikoli Jerkanu, hrvatskom reprezentativcu koji je igrao za Real Ovijedo.

Peta pozicija pripada Severinu Reiji, fudbaleru koji je šezdesetih godina nastupao za Deportivo La Korunju i Saragosu, a na prvi gol on je čekao 204 utakmice. Nando Munjez nalazi se na četvrtom mjestu, a nastupao je za dva najveća kluba u Španiji, Real Madrid i Barselonu. Njemu je da prvi put zatrese mrežu trebalo 246 utakmica.

U prva tri fudbalera ušao je Danijel Aranzubija koji je bio aktivan sve do 2014. godine. Bivšem igraču Atletik Bilbaa, Atletiko Madrida i  Deportiva do prvog pogotka trebalo je 253 utakmice, pet više bilo je potrebno Huanu Manuelu Penji koji je nastupao za Valjadolid i Viljareal.

Apsolutni pobjednik u ovoj kategoriji je Gregorio “Gojo” Benito. Bivšem defanzivcu Real Madrida i Rajo Valjekana da se upiše u listu strijelaca trebalo je čak 265 utakmica.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime