Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Na pauzi između dvije sezone u NBA ligi, Janis Adetokunbo je izdvojio vrijeme i za grčki “COSMOTE TV” govorio o saigračima, Baksima, šampionskoj sezoni i drugim stvarima, prenosi “Eurohoops“.

Na pitanje o tome kako se nosi sa tim što je ove sezone postao šampiona, Adetokunbo je odgovorio:

Ne mogu biti lažan. Ja sam Janis, ali zvati me MVP, šampion, najboljim igračem na svijetu je nešto što me može usporiti, a ja to ne želim. Želim da gledam unaprijed i budem bolji. Zato ne treniram sa drugim igračima. Ne želim da budem prijatelj sa njima. Ako se družimo i pijemo zajedno kafe, kako da im dignem lakat na utakmici? Mogu li ih blokirati ili zakucati? Ako volim nekoga, voljeću ga i na parketu. Svjestan sam toga i zato se ne dovodim u tu situaciju” – iskren je bio Janis Adetokunbo i dodao:

Volim biti lovac. Nisam najbolji igrač na svijetu, govorim vam. Nisam Kevin Durent, nisam Lebron Džejms, Luka Dončić, Stef Kari, Entoni Dejvis možda. Još uvijek lovim najbolje ikada. Džejms je i dalje najbolji na svijetu”.

Janis je u intervju još govorio o svojoj zemlji, nadama da će nastupiti na Evropskom prvenstvu i prošlosezonskoj finalnoj seriji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime