Adnan Hrelja: “Napravili smo istorijski uspjeh o kojem će se još dugo pričati”

0
FK Igman Konjic/facebook

Fudbaler novog premijerligaša Adnan Hrelja rekao je za MeridianSportBH da je juče bio prelijep dan za Konjic, jer su napravili istorijski uspjeh. 

Igman je postao prvak Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a Hrelja je kazao da se već trebaju pripremati za Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

“Emocije i strasti su se malo i smirile nakoj osvajanja šampionske titule. Juče je stvarno bio prelijep dan za Konjic kao grad i klub, jer smo napravili istorijski uspjeh o kojem će se još dugo pričati. Međutim nemamo puno vremena za slavlje i trebamo se pripremati za naredni period koji predstoji kao što je pravljenje ekipe za Premijer ligu Bosne i Hercegovine i nadamo se opstanku u istoj”rekao je Hrelja i dodao:

“Moguće da je ‘fortuna’ bila na mojoj strani, ali to je manje bitno jer mi je drago da smo napravili ovo što jesmo i obradovali ljude u Konjicu koji su nam napravili izuzetno veliki doček i proslavu. Sigurno da ćemo nastaviti da uveseljavamo ljude koji nam pružaju podršku”.

Hrelja, Adnan Hrelja: “Napravili smo istorijski uspjeh o kojem će se još dugo pričati”

On je istakao da su u Kupu Bosne i Hercegovine imali priliku da igraju protiv timova iz Premijer lige.

“Protiv Sarajeva smo odigrali dobar dvomeč, ali vidjela se razlika između Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kada uporedimo ove dvije lige Premijer liga je dosta ozbiljniji i profesionalniji stepen za razliku od Prve lige Federacije. Sigurno da će ova ekipa uz predsjednika kluba Đahida Muratbegovića dovesti ciljana pojačanja kao što si igrači sa premijerligaškim iskustvom i sigurno da je to nešto što je potrebno da bi ostvarivali dobre rezultate i u budućnosti” istakao je Hrelja i kazao šta će im biti cilj:

“Prvenstveno fokus će nam biti na opstanku i nećemo letiti sa izjavama kako to i inače bude da ćemo se boriti odmah za sredinu tabele, Evropu. Stojimo čvrsto na zemlji i jedini cilj ovog kluba za ovu sezonu treba biti opstanak”.

Hrelja je ove sezone u Prvoj ligi Federaciji Bosne i Hercegovine odigrao 27 utakmica, na kojima je postigao dva gola, uz osam asistencija. 

Piše: Lejla Šabanović

Nema komentara

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime