FK Sarajevo/Facebook

Napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović trenutno se oporavlja nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata, a za klupski sajt pričao je o tome kako teče oporavak, o trenutno sezoni i igračima koji su na njega kroz karijeru ostavili najveći utisak. 

Ahmetović je istakao da se skoro mjesec dana nakon operacije osjeća sve bolje i bolje.

Iako je operacija prošla u najboljem redu moram reći da je prvih nekoliko dana nakon operativnog zahvata bilo jako teško. Ali evo, sada nakon skoro mjesec dana svakim danom sam sve bolje i bolje, osjećam da mi se vraća energija. Lično primjećujem veliki napredak u odnosu na početno stanje, a što je takođe jako važno dosadašnjim dijelom oporavka zadovoljan je i medicinski tim” – izjavio je Ahmetović.

On je rekao da su mu treninzi nedostajali već drugi drugi dan, kao i cijela ekipa.

Ma meni su već nakon dva dana treninzi nedostajali, ne samo proces treniranja, već i moji saigrači, kompletna atmosfera koja vlada u ekipi kada dođete u kamp, na stadion. Već sada jedva čekam da se vratim na teren, a mogu tek misliti kako će biti za par mjeseci, s obzirom da je riječ o težoj povredi i da je period oporavka dug” – kazao je Mersudin.

Iako ne igra, prati sva dešavanja u klubu i veoma je zadovoljan kako njegovi saigrači igraju.

Naravno da sam zadovoljan, ekipa igra vrlo dobro što potvrđuje mjesto na tabeli. Možda smo mogli i ostvariti pobjede u par prethodnih utakmica, ali daleko od toga da su to loši rezultati. Jednostavno ne možete uvijek pobijediti, to je fudbal. Mislim da sama činjenica da godinu dana nemamo poraza govori o tome koliko smo kvalitetni i koliko imamo samopouzdanja. Idemo utakmicu po utakmicu, zajedno ka zacrtanom cilju” – rekao je napadač Sarajeva i dodao:

“Mislim da je najvažnija stvar ta što smo već duži vremenski period na okupu. Ne mijenja se kostur ekipe, već po sezoni imate svega nekoliko izmjena. Igrači koji tek dođu bore se za mjesto u prvih 11, a ne da bi popunili sastav. Sa sigurnošću mogu reći da imamo kvalitetne igrače na svakoj poziciji, tako da za gust raspored, povrede uvijek ima kvalitetna zamjena

Od igrača koji su ga impresionirali iz perioda dok je igrao u Rusiji tu se izdvajaju Ivica Križanac, Mubarak Busufa, Portugalac Dani, zatim Hulk i Samuel Eto, dok od saigrača izdvaja kapitena Sjeverne Koreje Jang jo Hoga, za koga kaže da nije vidio manje, a jačeg čovjek u duelu i sjajno tehiničara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime