Alkaraz: "Obojica su igrači protiv kojih je strašno igrati"

Drugi teniser svijeta Karlos Alkaras izjavio je da mu nije svejedno kada treba da igra protiv Danila Medvedeva ili Janika Sinera.

Upravo ga je Janik Siner savladao u polufinalu Pekinga protekle sedmice, koji je do trofeja stigao trijumfom nad Danilom Medvedevim, prvim poslije šest poraza u međusobnim mečevima.

Karlos Alkaras protiv Sinera ima negativan skor (3-4), dok je sa Medvedevim poravnat (2-2). Alkaraz protiv nekoga od ove dvojice rivala u Šangaju neće moći da igra prije eventualnog finala.

“Teško pitanje. I jedan i drugi. Vidio sam da je Medvedev ove godine dobio 43 meča na tvrdoj podlozi. Nevjerovatno. Janik me je pobijedio u Pekingu, igrajući na visokom nivou. Zaista želim da se suočim sa njima, sa obojicom. Prije toga moramo da dobijemo svoje mečeve. Ali obojica su igrači protiv kojih je strašno suočiti se na terenu. Ali, volim takvu vrstu izazova. Želim to. Želim da budem na najboljem nivou do finala, gdje ću se vjerovatno suočiti sa njima. Nisam nervozan na početku turnira. Fokusiran sam na ono što treba da unaprijedim, da uradim bolje. To je sve o čemu razmišljam” – rekao je Alkaraz.

Postavi odgovor