fkborac.net

Donosimo vam ekipne statističke učinke iz prvih 11 premijerligaških kola. 

Iza nas je nepotpunih 11 kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Njene aktuelnosti na sedmičnom nivou komentarišemo u svom podkastu, a sada vam pismenim putem donosimo neke statističke podatke sa utakmica najvišeg ranga našeg fudbala. 

Mostarski Zrinjski, koji je odigrao tek osam utakmica, prednjači u mnogim kategorijama, najviše onima koje su usko povezane sa stilom igre u kojem se želi dominirati kroz posjed lopte. 

zrinjski, (ANALIZA) Sloboda najfizikalnija, Zrinjski najkreativniji
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Plemići tako ulaze u najviše šansi po utakmici, njih sedam. Sarajevo se sedam puta na svakih 90 minuta u prosjeku nađe u prilici za postizanje gola, Borac šest puta, a u prvih pet u toj kategoriji su i Velež, te Željezničar sa po 5,8. 

Zrinjski je na prvom mjestu i po kvaliteti odigravanja završnog pasa. 5,5 uspješnih ih mostarski tim ima po utakmici, Sarajevo je na 4,2, Borac 3,7, Velež 3,4, a Željezničar 3,2.

zrinjski, (ANALIZA) Sloboda najfizikalnija, Zrinjski najkreativniji
fkborac.net

Najviše kornera po utakmici izvodi Borac (7), pa onda Sarajevo (6), Zrinjski (6) i Željezničar (6), a prati ih Tuzla siti (5). Po broju preciznih centaršuteva iz igre Banjalučani su isto u vrhu sa šest. Tu ih prate Zrinjski (5,3), Sarajevo (4,6), Velež (4,2), te Sloga Meridian (3,3).  

U tri kategorije dominira Sarajevo, koje upućuje najviše šuteva ka okviru gola po utakmici (7). Željezničar ga prati sa 5,8, a blizu njega je Sloga Meridian (5,7). Među najboljih pet u toj kategoriji nalaze se Zrinjski (5,3) i Borac (4,5). 

Najprecizniji u dodavanjima su takođe igrači Sarajeva. Naprave ih u prosjeku 417 po utakmici, te imaju tačnost od 82%. Zrinjski je tu drugi sa 385 (79%), pa slijede Borac 344 (78%), Široki Brijeg i Tuzla siti koji su izjednačeni na 343 (81%)

Divovi naprave i najviše driblinga po utakmici – njih 20, od čega im je 65% uspješnih.  Zrinjski je na 19 (60%), pa slijede Željezničar (18/65%), Tuzla siti (17/59%) i Velež (16/60%). 

zrinjski, (ANALIZA) Sloboda najfizikalnija, Zrinjski najkreativniji
fksarajevo.ba

Oni sa nešto drugačijim fudbalskim ukusom najviše mogu uživati u igri Slobode. Tuzlanski tim osvaja najveći broj duel – 92 po utakmici, a slijede ih Sarajevo i Borac sa po 91, pa Željezničar sa 87 i Tuzla siti s 85. 

Ekipa Adnana Jahića najdomantnija je i u vazdušnim duelima. Osvoji ih čak 31 po utakmici. Slijedi ih Borac sa 27, pa Velež, Igman i Željo sa po 25. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime