Foto: kss.rs

Novi član ženske košarkaške reprezentacije Srbije Ivon Anderson kaže da je počastvovana što je postala dio tog tima i da je odmah prihvatila ponudu Marine Maljković da igra za reprezentaciju. 

Nakon Danijel Pejdž, košarkašice Srbije imaće novu Amerikanku u timu i to Ivon Anderson, koju je Marina Maljković trenirala prije četiri godine u Galatasaraju.

Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam postala dio ovog tima i države. Fokusirane smo na pripreme. Očekujemo poteškoće, jer ćemo igrati protiv timova koji imaju sjajne igračice. Mi se spremamo i stvaramo dobru hemiju. Izaći ćemo na teren, igrati čvrsto i predstavljati državu najbolje što znamo. Igrala sam za Marinu u Galatasaraju prije četiri godine. Izuzetno je cijenim. Mislim da je jedna od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi. Kada mi je ponudila priliku da budem dio reprezentacije Srbije, nisam razmišljala ni trenutka. Moj posao je samo da dodam moje kvalitete na ono što je ona već izgradila da bismo ostvarili ciljeve, osvajale medalje i bile uspješne” – izjavila je Ivon Anderson za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ona je rekla da je košarkaška kultura u Srbiji jedina koja se može porediti sa onom američkom.

Košarkaška kultura u Srbiji je jedina na svijetu koja može da se uporedi sa onom američkom. To dovoljno govori koliko cijenim srpsku košarku. Pratila sam stalno na velikim takmičenjima, uvijek sam bila navijač i divila sam se koliko pametno igraju srpski timovi i koliko uvijek daju maksimum. Nikada ne smijete da potcijenite Srbiju. Uvijek će predstavljati ogroman izazov svakom protivniku i uvijek od Srbije očekujem da će pobijediti. To sam i ja naučila da cijenim, da uvijek guram sebe naprijed i radim naporno kako bih konstantno napredovala i poporavljala se, čak i u mojim godinama. Moj otac je košarkaški trener na koledžu, tako da sam uvijek bila blizu košarke. Šalim se često da nikada nisam dobila priliku da zavolim nešto drugo. Sve što sam imala je košarka, majka me je vodila na treninge, ja sam se zaljubila u košarku i uvek sam željela da budem uspješna” – kazala je Ivon Anderson.

Košarkašice Srbije danas od 16 časova igraju protiv Litvanije u Istanbulu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime