(Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

Kevin Anderson govorio je o nastanku nove Asocijacije profesionalnih igrača (PTPA) koju su pokrenuli Novak Đoković i Vasek Pospišil.

Novak Đoković i Kevin Anderson bili su jedni od ključnih članova Savjeta ATP igrača. Nedavno, najbolji teniser svijeta i Vasek Pospišil su se odvojili od ove organizacije i osnovali novu Asocijaciju profesionalnih igrača.

Američki teniser nedavno je izjavio da mu je tajming nastanka nove organizacije veoma čudan, te da ne vjeruje da obje organizacije mogu postojati uporedo.

“Izabrali su zanimljiv tajming jer je to objavljeno tokom US Opena. Veoma je teško jednom igraču da se takmiči svake nedjelje i da ujedno i razmišlja o tome šta se dešava van terena. Mislim da ta dva entiteta ne mogu zajedno da funkcionišu, takva je naša struktura. Mnogo toga mora da se poboljša, to sam oduvijek govorio” – rekao je Anderson.

34-godišnji teniser kaže kako su Đoković i Pospišil morali napustiti Savjet kada su osnovali novu asocijaciju.

“Pitali smo Novaka i Vaseka da podnesu ostavke. Onda i Džona Iznera, kada je rekao da mu se više sviđa kako radi nova Asocijacija. Isto je bilo sa Semom Kverijem. Mislim da ne možete da budete u odboru Savjeta igrača i ‘PTPA’. To mi je pomalo kontradiktorno. Ja ću u Savjetu prvi reći kada nešto ne valja, ali dok ste u Savjetu u njega morate i da vjerujete, morate da mu date šansu. Tako da mislim da ne možete da budete i tamo i vamo” – dodao je Anderson.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime