photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Teške riječi bivšeg hrvatskog košarkaša.

, Arapović: “Ivković je kriv za poraz u finalu Olimpijskih igara u Seulu, zbog ćirilice me izbacio iz tima”
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

U intervju za “Večernji hr”, nekadašnji hrvatski reprezentativac je iznio teške riječi na račun svog nekadašnjeg selektora Dušana Ivkovića.

U razgovoru sa hrvatskim novinarima, Arapović je direktno okrivio Ivkovića za poraz u finalu Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine:

To finale smo izgubili zahvaljujući selektoru Ivkoviću koji je na dvanaest razlike za nas pokazivao ruskom selektoru Gomeljskom da je zlato naše, no potom nas je Sabonis raznio. S obzirom na to da sam imao iskustvo igranja protiv Sabonisa, rekao sam Ivkoviću da ćemo izgubiti ako me ne uvede u igru, no nije to učinio. Inače, čudim se kako sam uopšte išao u Seul jer sam na pripremama na Rogli pokrenuo debatu koja se zaoštrila. Bili su tada sa nama i bokseri, a ja sam rekao da se jedini među njima zna ponašati Damir Škaro, i to zato što je iz Zagreba, na šta su Beograđani i ostali reagovali. Kada sam rekao da će za sljedeće Olimpijske igre svaka republika Jugoslavije imati svoju valutu, sručilo se drvlje i kamenje po meni”.

Ispričao je Arapović i da ga je Ivković otjerao iz reprezentacije jer nije htio da se potpiše na ćirilici:

Kada smo se vraćali s priprema iz Bora, noću smo stigii u jedan beogradski hotel u kojem smo na recepciji dobili upitnik na ćirilici koji smo trebali ispuniti, a ja sam tražio da mi ga daju na latinici ili na engleskom. Stojko Vranković me povukao za ruku i rekao da ćutim, ali iz inata nisam poslušao ni njega, a ni Dražena Petrovića. Recepcionar me pitao za ime oca, a ja sam mu rekao da mi se otac zove Jovo, a zove se Pavo. Zatim me pitao ime majke, rekao sam mu Jovanka, a mama mi je zapravo Ana. Nakon pet minuta bio je sastanak u mojoj sobi i Ivković me je poslao kući u Zagreb”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime