Foto: Srđan Stevanović/Starsport photo

Ergin Ataman je govorio o načinu na koji se prošla sezona (nije) završila, dodajući da je njegov tim pretrpio veliku nepravdu. Takođe je istakao važnost navijača u budućim izazovima.

Nova sezona je sve bliže, a Ergin Ataman, trener Anadolu Efesa, čeka priliku da ispravi “nepravdu” od prošle, koja se po njegovom mišljenju trebala regularno završiti. 

“Anadolu Efes je jedan od timova koji je pretrpio najveću nepravdu u istoriji sporta. To je tim koji je imao dvije pobjede prednosti u odnosu na najbližeg rivala samo šest kola prije kraja regularnog dijela i bili smo najveći kandidati za titulu. U tom trenutku, zaustaviti takmičenje je bila ispravna odluka, ali ne postoji validan razlog da se sezona ne nastavi, pogotovo kad se posmatraju NBA i fudbalske lige. Ne postoji garancija da bismo bili šampioni, ali ako već treba da izgubimo titulu, to je trebalo da se dogodi na terenu” – rekao je za Fanatik.

Turski trener je govorio i o navijačima. Smatra da je za motivaciju igrača veoma bitno da je publika prisutna na tribinama.

“Postoje određeni hendikepi prije početka nove sezone. Najbitnija stvar je publika. Bili smo entuzijastični zbog navijača jer je košarka koju smo igrali bila veoma lijepa za oko. Ako se utakmice nastave održavati bez gledaoca, moguće je da ćemo imati motivacijskih problema” – završio je Ataman.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime