Foto: Atletski Klub "Banja Luka" / Facebook

Juče je u Kalesiji održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u pojedinačnom i ekipnom takmičenju u kros trčanju. Po kišnom vremenu trkači Atletskog kluba Banja Luka ostvarili su odlične rezultate.

U ekipnoj konkurenciji četiri ekipe iz banjalučkog kluba su osvojile prva mjesta.

Za kategoriju seniorki su trčale Lucija Kimani, Suzana Mačković, Slađana Tomaš i Dragana Roljić. Kategorija juniorki je osvojila zlato u postavi Aleksandra Roljić, Teodora Čubrilović i Ivana Mirković. Dok je kategorija juniora slavila u sastavu Oleg Galić, Nikola Kutić i Kristijan Roljić. Kategorija dječaka takođe se okitila najsjajnijim odličjem, a za tim su trčali Aleksa Đerman, Gavrilo Majstorović i Đorđe Ćibić.

U trci djevojčica, tim iz Banja Luke je zauzeo treće mjesto, a tu su trčale Marija Mršić, Jovana Zebić, Marija Vukić i Lana Simić. Seniorska ekipa je zauzela šesto mjesto, a čast kluba su branili Dušan Babić, Branimir Šatara i Dražen Pezer. U ukupnom poretku ženska ekipa je osvojila prvo mjesto, a muška drugo.

U pojedinačnim nastupima titule šampiona Bosne i Hercegovine osvojili su: Lucia Kimani u kategoriji seniorki, Aleksandra Roljić kod juniorki, Oleg Galić kod juniora, Teodora Čubrilović kod mlađih juniorki i Aleksa Đerman kod pionira. Srebrenu medalju je osvojila Suzana Mačković u kategoriji mlađih seniorki. Bronzanu medalju su osvojili: Slađana Tomaš kod mlađih seniorki, Nikola Kutić kod mlađih juniora, Marija Mršić kod pionirki i Gavrilo Majstorović kod pionira.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime