Austrija u velikoj borbi savladala Sjevernu Makedoniju, Pandev pogodio za istoriju (VIDEO)

Fudbaleri Austrije rezultatom 2:1 savladali su Sjevernu Makedoniju u Bukureštu na utakmici u okviru grupe C Evropskog prvenstva. 

Sjeverna Makedonija preuzela je posjed od prve minute utakmice, dok je Austrija pokušala s povučenim Davidom Alabom lopte prebacivati na strane gdje se izvlačio Marsel Sabicer, te ubacivao iz tih pozicija lopte pred gol. Prva visoka lopta ka šesnaestercu bila je namijenjena Saši Kalajdžiću, koji je slabim udarcem glavom istu proslijedio u ruke Stoleta Dimitirevskog. Do sljedeće prilike Austrijanci su čekali do 18. minute, a onda je na centaršut Sabicera odlično reagovao Štefan Lajner i desnom nogom u skoku loptu poslao u mrežu. 


Četiri minute poslije Sabicer je kreirao novu priliku, ovoga je puta ubacio Kalajdžiću koji je vanjskim dijelom stopala loptu šutirao u Dimitrievskog. 28. minut donio je izjednačenje rezultata. Niz grešaka u odbrani Austrije doveo je do izjednačenja Sjeverne Makedonije. Martin Hintereger ispucavao je loptu i pogodio Sabicera od kojeg se lopta odbila ka golmanu Danijelu Bahmanu koji se pri njenom hvatanju sudario s Davidom Alabom i loptu proslijedio do Gorana Pandeva koji lako pogađa praznu mrežu


Do odmora Austrija je nastavila preko Sabicera tražiti svoje prilike, ali opasnije nisu stvarali, a pred sami istek 45 minuta zbog neopreznog starta nad Kristofom Bamgartnerom žuti karton dobio je Aleksandar Trajkovski. S dvostrukom izmjenom u 59. minuti Franko Foda pokazao je da želi ofanzivniju završnicu svoje ekipe. Marko Arnautović i Mihael Gregorič ušli su na teren umjesto Bamgartnera i Kalajdžića. 

Četiri minuta poslije Eljif Elmas je primio loptu na 25 metara od gola i odigrao pas za Bobana Nikolova kojim je probio posljednju liniju odbrane. Dodavanje je presjekao Bahman i po drugi put na utakmici odbio loptu do Pandeva koji je leđima okrenut golu pokušao pogoditi mrežu, ali u tome nije uspio. Jednu minutu poslije Arnautović se izvukao  na stranu i ubacio loptu pred gol. Glavom je iz dobre pozicije šutirao Gregorič, ali je odličnom intervencijom novi gol u svojoj mreži spriječio Dimitrievski. 

Makedonci su odličnu priliku propustili 15 minuta prije kraja kada je udarac Elmasa nakon brze tranzicije preko Alioskog blokirao Hintereger, a samo tri minute poslije stigla je kazna. Nakon dugog napada Alaba je s poludistance ubacio loptu na peterac, a tamo se rezervista Gregorič odlično snašao, te prije Dimitirevskog stigao do lopte i poslao je u praznu mrežu. 


Austrija je pobjedu potvrdila u 90. minuti utakmice. Nakon auta odličnu dodavanje petom za Arnautovića odigrao je Konrad Lajmer, a napadač je bez problema predriblao Bahmana i pogodio praznu mrežu. 


Austrija je pobjedom u Bukureštu izbila na prvo mjesto grupe C pred utakmicu Holandije i Ukrajine. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Postavi odgovor