foto: NK Zvijezda Gradačac

Fudbaler Zvijezde iz Gradačac Azer Kozić oduševio je svojim igrama na startu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Mladi fudbaler je u prošlom kolu na utakmici protiv TOŠK-a postigao het-trik, čime je svom timu donio bod protiv TOŠK-a. Vrijedi istaknuti da je na tom susretu het-trik postigao i Dino Dizdarevića, pa je jasno da su dva fudbalera priredila spektakl gledateljima.

Kao i svakom napadaču, tako i meni svaki gol znači i poseban je na neki način. Ova tri gola protiv TOŠK-a, te trenutno prvo mjesto na listi strijelaca prve lige FBiH, gledam kao nagradu za pošten rad. Ali tek smo na početku sezone, ispred mene je još dosta izazova koje dočekujem spremno i sa puno samopouzdanja” – rekao je na početku Kozić za MeridianSportBH.

Kozić je do sada na tri utakmice postigao pet golova, čime predvodi listu strijelaca Prve lige FBiH.

Od prvog dana mog dolaska u Gradačac, Zvijezda i ja smo “kliknuli”. Svi ljudi, kako u klubu, tako i u gradu, lijepo su me primili i prihvatili. Nije mi bila potrebna nikakva adaptacija na novu sredinu, jer se ovdje stvarno osjećam kao kod kuće. Atmosfera u svlačionici je dobra, imamo mnogo mladih igrača, koji žele da se afirmišu ovdje, te jedni druge međusobno podržavamo i učimo od starijih, koji su u manjem broju, ali nesebično prenose na nas svoje znanje i iskustvo koje su stekli. Moram spomenuti i zahvaliti se našim navijačima, koji su nam velika podrška, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama” – dodao je mladi fudbaler.

U Zvijezdu se ovog ljeta vratio i Mato Neretljak.

Sa gospodinom Matom Neretljakom sam već sarađivao, prije par godina u Orašju, i tada je ostavio veliki trag na mene. Kada sam saznao mogućnost ponovne saradnje s njim, bio sam presretan, jer sam znao kakav način rada me čeka, te da ću imati mogućnost napretka svaki dan. On je veliko igračko i trenersko ime, od kojeg možemo stvarno puno naučiti, posebno mladi igrači, jer zna i želi izvući maksimum iz svakog igrača” – kazao je Azer Kozić.

Zvijezda nakon tri kola ima tri boda i tri neriješene utakmice.

Ne gledamo previše unaprijed, idemo utakmicu po utakmicu. Svake sedmice imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda, nebitno ko je protivnik. Vidjećemo gdje će nas to dovesti. Što se mene lično tiče, nadam se da će me zdravlje poslužiti, te da cu pružati još bolje partije i nastaviti golgeterski niz” – zaključio je Azer.

Zvijezda u narednom kolu gostuje ekipi Sim Bau, što je prilika da Kozić dodatno poveća broj golova koji stoje pored njegovog imena. Za sada, to je 5 na tri utakmice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime