Foto: Nikola Vuruna

Košarkaši Igokee dočekaće sutra na svom terenu ekipu čačanskog Borca u okviru devetog kola ABA lige.

Uoči ovog susreta trener aleksandrovačkog kluba Dragan Bajić osvrnuo se na trenutnu situaciju u kojoj se njegov tim nalazi.

Dobro je poznato da smo u novembru odigrali samo dvije utakmice i ja kao trener koji imam iskustva igranja u ABA ligi nisam se nalazio u ovim situacijama. Moj stručni štab i ja se teško nosimo sa svim ovim momentima, a ono što moram da kažem u naredne četiri sedmice ćemo igrati devet utakmica. Možda mogu da kažem da je to i bolje, jer bolje je kad se igra, i mislim da je jako teško održati igrače u nekoj dobroj formi ako se ne igraju utakmice. Evo ova pauza za reprezentacije imali smo samo 8 igrača na raspolaganju i bilo je opet jako teško raditi u tom periodu” – izjavio je Bajić.

On je rekao da Borac ne treba gledati preko učinka koji trenutno imaju u ABA ligi, te dodao da je to tim koji igra lijepu košarku.

“Oni imaju kontinuitet rada i rada trenera, i ostavili su veći dio igrača iz prošle sezone i to su prenijeli u ABA ligu. Igraju jako lijepo i jako lepršavi i sigurno će znati svakog kazniti ako im se to dopusti. Mi smo pokušali poslije ove pauze, kada smo se kompletirali, da svojim igračima damo što više informacija. Ono što sam ja kao trener rekao možda mi je ova utakmica najteža od samog početka sezone iz svih ovih razloga koje sam nabrojao na početku mog izlaganja” – istakao je Bajić, te nastavio:

“Pokušao sam razgovarati sa momcima da ostanu psihološki stabilni i da naredne tri utakmice na domaćem terenu mogu donijeti puno toga. Nadam se dobroj reakciji uz sve ove poteškoće da ćemo protiv Borca krenuti sa pobjedom i nadam se da ćemo u nastavku ovih utakmica sa tom željom i istom voljom da napravimo jedan dobar rezultat, da nastavimo da radimo dobro kao što je bilo od samog početka sezone“.

Meč Igokea – Borac biće odigrana sutra sa početkom u 19:00 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime