Foto: Gettyimages

Najbolji igrač Milvokija, Janis Adetokumbo isključen je na startu drugog perioda, što izabranike Budenholzera nije zaustavilo na putu do nove pobjede.

, Baksi preko Vizardsa morali bez isključenog Janisa
Foto: Gettyimages

Ako se u nekom meču nije očekivala tenzija niti dodatne strasti takvog tipa, to je zasigurno duel Milvokija i Vašingtona u kojem su Baksi trijumfovali rezultatom 123:113. Do nove pobjede morali su doći bez Janisa, koji je napravio krajnje nepotrebnu glupost udaranjem mladog Vagnera i to glavom, nakon čega mu je dosudjen “flagrant 2” faul čime je automatski isključen početkom druge četvrtine.

“Zaista katastrofalna reakcija. Da mogu vratiti vrijeme konkretno na tu situaciju naravno da ne bih to uradio. Na kraju dana svi smo ljudi od krvi i mesa. Mislim da što se tiče mog ponašanja zaista kroz cijelu karijeru uspjevam da takve stvari ostvarim po strani i da odreagujem sportski, ali svima se dešavaju greške.” rekao je Adetokumbo.

Grk nigerijskog porijekla uspio je i za tako malo vremena prikupiti 12 poena i 9 skokova, ali ipak je morao ranije pod tuš.

“Naravno da nemam ništa lično protiv Vagnera. Ne radi se tu o njemu, već jednostavno upalila se ona lampica u mojoj glavi koja me je podsjetila na sve takve momente i udarce kojem primam tokom utakmica, pa sam odreagovao kako ne treba.”, dodao je najbolji igrač Baksa.

Ostatak najbolje plasiranog tima na Istoku izvukao je iz ovoga neku vrstu pozitivne reakcije, pa su predvodjeni Brukom Lopezom i Sterlingom Braunom ostvarili trijumf. Centar Baksa šutirao je trojke bez promašaja (5/5) uz 24 postignuta poena, a podrška mu je bio Braun sa poenom manje. Kod Vizardsa najistaknutiji pojedinac bio je Rui Hačimura sa 20 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime