foto: Nikola Kulaga/borac.net

Almedin Ziljkić ostvario je transfer u slovenačku Olimpiju, a potom se obratio i predstavnicima medija. 

“Nijedan odlazak nije lagan, pa ni onaj od kuće, a da ne pričamo o ovakvom kada odlazim iz kluba gdje sam doživio neke momente koje ću cijeloga života pamtiti i nikada neću zaboraviti sva obećanja Uprave iz perioda kada sam došao da igram Prvu ligu Republike Srpske, sve se to obistinilo i ovdje nisam bio prevaren niti za jednu jedinu riječ” – započeo je Almedin Ziljkić, pa dodao:

“Zahvalio bih se svim trenerima koji su bili ovdje. Nadam se da mi niko neće zamjeriti za neke greške koje sam možda imao. Na meni je da radim dalje i da se dokazujem. Ovdje sam se ostvario prije svega kao čovjek. Ovaj klub mi je sve pružio da pokažem ko sam i šta sam. Nikad mi nije dozvolio da padam kad sam loše igrao. Ovako moram nastaviti dalje i dokazati da zaslužujem da igram u nekoj većoj ligi”.

Ziljkić, Ziljkić: “Koliko je Olimpija potrebna meni toliko sam i ja njoj, prema igraču Borca mora biti poštovanja”
foto: fkborac.net

“Ugovor potpisujem na dvije godine s mogućnošću produženja na još jednu. Sve se brzo izdešavalo, nisam još stigao da se zahvalim svim navijačima Borca. Emotivac sam i neko ko ne voli rastanke. Znam po sebi da sam nostalgičan i svjestan sam da će mi sve ovo nedostajati uskoro. Atmosfera, pritisak i sve što ovdje postoji ću teško napustiti. Borac ima igrača koji će mene lako zamijeniti. U to ne sumnjam” – nastavio je Ziljkić, pa dodao: 

“Postoje oni koji gore od želje da se dokažu u Borcu. Ljudi mogu to tumačiti kako hoće, ali ja sam u Borcu ostvario sve što sam želio. Sve sam uradio sa Borcem u kojem su sve jednako bitni. Zahvalio bih se svima koji ovdje provode svoje dane koji puno znače ovom klubu. Život je takav i moram ostaviti sve ovo lijepo što sam doživio. Došao sam ovdje na mala vrata i dobio poziv za reprezentaciju. Postao sam ovdje i otac divne ćerkice”.

“Zahvalio bih se najviše od svih svojoj supruzi koja je zbog ovoga ostavila svoje privatne obaveze i fakultet. Sada sam ja ostvario svoje snove, nadam se da će i ona svoje. Ovo sada zvuči poput čestitki na radiju, ali tako je kako je, svim ovim ljudima dugujem veliku zahvalnost. Usmjeren sam ovdje kako treba i prema svima imam ogromno poštovanje. Koliko god da je Olimpija potrebna meni, toliko sam i ja njima. Dolazi im reprezentativac i igrač šampiona Bosne i Hercegovine i tu ne smije da bude podcijenjivanja.” – zaključio je Ziljkić. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime