Foto: NK Široki Brijeg

Široki Brijeg je danas predstavio novog trenera Ivicu Barbarića.

Ovo mu je četvrti dolazak na klupu Širokog Brijega s kojim je u sezoni 2005/2006 osvojio naslov prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovdje sam proveo dosta lijepog vremena. Dobro poznajem klub i navijače. Istina, sada je specifična situacija, nalazimo se u negativnoj putanji, ali zato sam i došao. Stečeno iskustvo pokušaću iskoristiti na najbolji način i vratiti Široki Brijeg na pravi kolosijek– rekao je Ivica Barbarić.

Svjestan je da je tim trenutno izložen velikim kritikama.

Izloženi smo kritikama i moramo se s time nositi. Povjerenje navijača možemo vratiti samo svojom izvedbom na terenu. Igrači moraju znati kako je teren jedino mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bi cijelu situaciju u klubu i oko kluba usmjerili u pozitivnom smjeru. To možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu– dodao je novi trener Širokog Brijega.

Barbaric, Barbarić: “Treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku”
NFSBiH

Novi se trenera osvrnuo i na važnost svih svih segmenata kluba koji su potrebni za uspješan rad i rezultate.

Za uspjeh u fudbalu je jako važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji moraju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati zajedništvo u teškim trenucima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama. Isto tako, kada su dobri rezultati, treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku– poručio je Barbarić i dodao:

Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u ekipu koja je ‘potonula’. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom ozračju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uvjetima. Teren će biti jedino mjerilo svima nama“.

Debi će imati u petak protiv Zrinjskog.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime