Foto: FK Željezničar

Trener Željezničara Nermin Bašić rekao je pred meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Dinamo Minska da se nada da mogu proći dalje. 

On je naveo da moraju biti disciplinovani i taktički besprijekorni.

“Momci jako dobro rade, dobra je hemija u svlačionici. Predano radimo i mislim na malo drugačiji način nego što su igrači navikli. Ne znam hoćemo li dobar rad krunisati već u Evropu, ali vidjećemo. Ne smijemo izgorjeti u velikoj želji i da igramo kao navijači. Moramo biti jako disciplinovani, puno trčati i biti taktički besprijekorni. Trebamo tu sinergiju s navijačima prenijeti na teren, biti odvažni i hrabri. Moraš biti taktički na top nivou da prođeš“ – rekao je Bašić i dodao:

“Nadamo se da možemo proći. Igramo s ekipom koja je prije 7-8 godina igrala Ligu Evrope, ali vjerujem u svoje momke. Nema povreda hvala Bogu, a prošli smo cijele pripreme. To je nešto najbolje što se može desiti jednom treneru. Danas rješavamo registraciju za Ovčinu i Allysona i nadamo se da ćemo uspjeti.”

Potom je govorio i o formaciji i sistemu igre, koji je tokom priprema često mijenjao.

“Što se formacije tiče, ubijedio sam ekipu da formacija ne igra, već da igraju prostori koje trebaš da nađeš. Mijenjali smo četiri formacije, a kao odgovor na bjelorusikih 3-5-2 možda ćemo se morati prilagoditi. No, bez obzira i na to, želim da moja ekipa može igrati tri sistema. Ekipa to usvaja dobro i ima još puno stvari gdje možemo napredovati. Iznenađen sam kako brzo primaju neke stvari, a bitno mi je da budemo taktički fleksibilni – da imamo određene balanse i da nas je teško pročitati” – naveo je Bašić i prokomentarisao je to što se u Bjelorusiji već uveliko traje sezona:

“Neuporedivo veću prednost ima Dinamo koji ima iza sebe 15 takmičarskih utakmica, a mi 3 pripremne. Pokušaćemo to nadoknaditi, a to možemo učiniti s našim navijačima. Vruće srce i hladna glava u Evropi igra. Ne smije nas nešto ponijeti da igramo bez discipline i organizacije. Želim borbenu ekipu, ali mentalno moramo biti pravi da taj deficit smanjimo”.

Utakmica između Željezničara i Dinamo Minska na programu je sutra u 20.30h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime