Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar

Trener Željezničara Nermin Bašić na konferenciji za medije nakon poraza od Veleža rekao je da je prerano praviti statističke parametre njegove ekipe na gostovanjima.

Željezničar je u Mostaru poražen od Veleža sa 1:0, a njihovo prethodno gostovanje završilo je identično u korist Posušja.

Čestitam Veležu na osvojena tri boda, utakmica gdje smo i jedni i drugi ušli sa puno respekta jedni prema drugima, čvrsta i teška utakmica koja je mogla završiti neriješeno. Iz jedne polušanse, malo naše nepažnje, Haskić, fenomenalan igrač, okrene se i da gol. Veležove izmjene su uspjele napraviti određeni tempom, nije nam bio plan da se branimo već da igramo kao u prvom dijelu. Nama ostaje da radimo i treniramo, te da zaboravimo ovu utakmicu. Ako treba neko da preuzme odgovornost onda sam to ja, nemam šta zamjeriti svojim momcima” – rekao je Nermin Bašić i dodao:

Ja ne mislim da je bilo slabo igranje protiv Veleža koji je neko i nešto u ovoj ligi, ime u bh. fudbalu i mislim da smo dobro odigrali. Želim da pohvalim ambijent koji je fenomenalan. Na kraju ćemo vidjeti da li je Željo domaćinska ekipa i da li može osvajati bodove sa strane, mislim da je prerano nakon dvije gostujuće utakmice da pravimo statističke analize. Početak je prvenstva, svi se gradimo i pravimo ekipe, kako mi tako i Velež i ostali. Biće vremena i za analize, pa kad dođe vrijeme”.

Željezničar u sljedećem kolu, nakon reprezentativne pauze, 16.9. dočekuje GOŠK.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime