Edin Bavčić
Edin Bavcic (L) of Bosnia and Herzegovina tries to pass next to Damjan Stojanovski of Macedonia during their men's basketball European Championship 2011 qualification game in Skopje August 14, 2010. REUTERS/Ognen Teofilovski (MACEDONIA - Tags: SPORT BASKETBALL) - GM1E68F0HC101

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci Edin Bavčić je putem svog “Facebook” profila obznanio kraj igračke karijere u 38. godini.

“Hvala košarci, hvala ti za divnih 20+ godina koje si mi dala, sada je vrijeme da krenem drugačijim putem. Hvala svim saigračima, trenerima, supervizorima i naravno svim navijačima koji su me podržali. Ne želim ovdje spominjati nikakva imena, s toliko njih sigurno nekoliko zaboravljam”rekao je je Edin Bavčić pa dodao:

“Hvala mojoj porodici koja me uvijek podržavala, mojoj supruzi, mojoj kćeri, posebno mojim roditeljima i braći koji su mi čuvali leđa od prvog dana i još uvijek to imaju. Nakon mnogo mnogo utakmica, vrijeme je da se oprostimo od profesionalne košarke, bilo je to divno i predivno putovanje koje nadam se da ću nastaviti pratiti na drugoj poziciji i funkciji. Hvala ti”.

Edin Bavčić je tokom svoje profesionalne karijere “prošao svijeta”, te je igrao u ligama Austrije, Turske, Njemačke, Slovenije, Francuske te Mađarske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime