Baždarević za MeridianSportBH: "Predložio bih projekat, plan i cilj kako do rezultata jer je urgentna situacija"

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević rekao je za MeridianSportBH da kada bi postao ponovo šef stručnog štaba nacionalnog tima da bi predložio projekat jer je ovo urgentna situacija. 

Baždarević je naveo da treba pokušati graditi jedan identitet i kulturu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Kada bih ponovo bio na čelu selekcije Bosne i Hercegovine, tu bi bila jedna detaljna analiza stanja o ekipi i oko ekipe. Predložio bih projekat, plan i cilj kako do rezultata jer je ovo urgentna situacija. Vratiti povjerenje i vjeru u ove momke, jer oni mogu više. Pokušati graditi jedan identitet i kulturu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pojasnio bih naciji ulogu svih pogotovo onih koji su direktni akteri. Ne bih komentarisao selektore koji su bili prije jer su oni sigurno dali svoj maksimum i sigurno su željeli sve dobro reprezentaciji” – kazao je Baždarević i dodao:

“Ja sam bio selektor tri godine i pogledajte kako smo radili, znam da imam hrabrosti da opet budem selektor. Imamo dobre igrače i iako je tu smjena, znam da možemo stvoriti dobar tim za budućnost. Riječ budućnost za mene puno znači i mislim da možemo stvoriti jedan identitet fudbalske reprezentacije”. 

bazdarevic
Foto: Printscreen/ArenaSport

Popularni Meša je naveo da bi u svoj stručni štab pozvao nekadašnje reprezentativce. 

“Sve ovo je moguće samo sa podrškom i ja bih na jedan moderan način funkcionisao u reprezentaciji i moj stručni štab bi bio sastavljen od bivših reprezentativaca koji sa svojim znanjem mogu pomoći ovim momcima. U reprezentaciji moraju i mogu igrati samo oni koji zaslužuju i koji svojim igrama u svojim klubovima zaslužuju poziv i oni koji žele da najviše daju reprezentaciji Bosne i Herecegovini” – istakao je Baždarević.

Podsjetimo Baždarević je bio selektor Bosne i Hercegovine od 2014. do 2017. godine, a fudbalska reprezentacija traži selektora od sredine juna kada je to mjesto napustio Faruk Hadžibegić poslije poraza od Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Piše: Lejla Šabanović

Postavi odgovor