Basketball - EuroBasket Championship - Group A - Germany v Bosnia and Herzegovina - Cologne Arena, Cologne, Germany- September 3, 2022 Bosnia and Herzegovina coach Adis Beciragic reacts REUTERS/Thilo Schmuelgen - UP1EI9313ZUBB

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adis Bećiragić, odabrao je 12 košarkaša koji će predstavljati “Zmajeve” u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre, prenosi “Sport1”.

Tako će “Zmajeve” u pokušaju da se domognu kvalifikacija za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu, koje su na programu sljedeće godine, predstavljati sljedeći košarkaši:

  • Adi Zahiragić, Amar Gegić, Edin Atić, Džanan Musa, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Haris Delalić, Miralem Halilović, Luka Garza, Jusuf Nurkić, Kenan Kamenjaš.

Zmajevi pretkvalifikacije otvaraju duelom protiv Portugala u poljskim Gljivicama koji je na programu u nedjelju od 16.30 sati nakon čega slijede dueli sa domaćinom Poljskom i Mađarskom.

U slučaju da budemo na jednoj od prve dvije pozicije u grupi, plasiraćemo se u polufinale gdje će nam protivnici biti također dvije najbolje reprezentacije iz grupe gdje se nalaze Češka Republika, Estonija, Izrael i Sjeverna Makedonija nakon čega će pobjednici polufinala igrati finalni meč gdje će samo pobjednik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime