Foto: www.nfsbih.ba

Golman Bornmuta i najbolji čuvar mreže u engleskom Čempionšipu, Asmir Begović, u razgovoru za portal “Reprezentacija.ba” govorio je o nacionalnom timu i pravom razlogu zbog kojeg nije bio u sastavu na posljednjim mečevima “Zmajeva”.

Uprkos sjajnim nastupima u dresu Bornmuta “na Ostrvu” za Begovića nije bilo mjesta u reprezentaciji od trenutka kada su matematičke šanse za plasman na Evropsko prvenstvo i zvanično “ugušene”.

“To jeste malo tužna i nejasna situacija. Ja se super osjećam, želim da pomognem reprezentaciji da ostvarimo dobre rezultate i da popravimo sve ono što se pokvarilo zadnjih godina, ali tu ne odlučujem ja. Tu su selektor, pa Zvjezdan Misimović i drugi ljudi. Ne znam zašto sada nije bilo mjesta za mene” – rekao je Begović i nastavio:

“Nisam otišao bez pitanja. Selektor Bajević je dolazio kod mene u Milano da razgovaramo, imao je cilj da odvede našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo i u tim planovima je vidio mene. Ipak, kako na kraju nije ispalo najbolje, rekao sam da je bolje da se vratim u Englesku i da, kada već ne možemo napraviti nešto ciklus završe mlađi igrači, a da ćemo za budućnost vidjeti. Znalo se da će Bajević otići ukoliko se ne plasiramo. Dakle, nije istina da sam otišao bez pitanja”.

Kada su u pitanju odnosi sa saigračima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Begović je negirao bilo kakvu “zlu krv” i otvoreno rekao da je u sjajnoj relaciji sa nekoliko “Zmajeva”, a potvrdio je da ne postoje problemi niti sa onima koje slabije poznaje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime