Bekrić pred oproštaj: "Nisam sanjao o Realu, san mi je bio Željo"

Samir Bekrić će u nedjelju odigrati svoju posljednju utakmicu u dresu Željezničara.

Željezničar će u okviru 32. kola Premijer lige BiH u nedjelju od 17h na svom terenu dočekati Posušje, a Samiru Bekriću će to biti oproštaj od plavog dresa.

“Još nisam svjestan situacije. S emotivne strane biće jako teško, jer ja sam mnogo, mnogo vezan za ovaj klub i znam da, kad god sam išao vani, uvijek sam jedva čekao da se vratim. Svi su mi i tada govorili da sam lud, ali to je jednostavno tako. Ja kada sam bio u top formi, kada sam vani igrao vrhunski, kada sam bio glavni igrač tih klubova i kada sam mogao da potpišem najbolje ugovore u karijeri, ja sam se vratio jer klubu je bila potrebna pomoć.

Tako je bilo i prvi i drugi i treći i ne znam više koliko puta. Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub” – istakao je 38-godišnjak.

Željezničar dva kola prije kraja sezone zauzima četvrtu poziciju sa 47 osvojenih bodova, dva manje od trećeplasiranog Sarajeva.

Postavi odgovor