Benjamin Čičkušić za MeridianSportBH: "Maglaj živi za ovaj sport i zaslužuje Premijer ligu"

Srednji bek Maglaja Benjamin Čičkušić za MeridianSportBH najavio je narednu utakmicu protiv Konjuha u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najbolji strijelac dosadašnjeg toka Premijer lige Bosne i Hercegovine i zasigurno jedan od najboljih i najkvalitetnijih rukometaša u državi Benjamin Čičkušić za naš portal dao je veoma interesantnu izjavu.

“Otkad sam se vratio u Rukometni klub Maglaj iz Rukometnog kluba Iskra, vezali smo tri uzastopne pobjede, protiv Izviđača, Bosne Visoko i Krivaje. To je ujedno i bio naš skriveni cilj i hvala Bogu u tome smo uspjeli, da se malo izdignemo i da pobjegnemo iz te zone ispadanja”započeo je Benjamin Čičkušić pa se osvrnuo na narednog protivnika:

“Sama utakmica protiv Konjuha iz Živinica neće biti laka. To je ekipa koja je sastavljena od iskusnih i domaćih igrača, te nekoliko stranaca, koju predvodi kao i sve ove godine jedan veliki igrač, za mene iskreno jedan od najboljih u Premijer ligi već duži niz godina, Nermin Smajić, kojeg ja zaista poštujem i cijenim i kao osobu i kao igrača. Ali, na terenu ne mislim mu baš pustiti da se on pita jer zaista mislim da ćemo ovu utakmicu kao i ostale na našem terenu da se mi pitamo i da ćemo mi biti oni koji će diktirati tempo same utakmice”.

Benjamin Čičkušić
Foto: Facebook/RK Maglaj

Srednji bek Maglaja istakao je i plan pripreme svoje ekipe do same utakmice.

“Ostaju nam dva dana da dodatno analiziramo neke situacije i igru Konjuha te da popravimo neke naše nedostatke koje smo pokazali u Gračanici, zbog kojih smo na koncu i izgubili utakmicu jedan razlike. Mada smo duži vremenski period kontrolisali tu utakmicu, međutim spletom nesrećnih okolnosti ipak smo poraženi jedan razlike” izjavio je Čičkušić, te dodao:

“Nama je svaka utakmica kao posljednja, svaka utakmica nam predstavlja neko malo finale jer kao što vidimo od sedmog mjesta pa do posljednjeg razlika je samo četiri boda. Potencijalna dva boda na ovom meču bi nam donijela određenu sigurnost i mir te pogled ka sredini tabele što se nadam da ćemo uz našu maksimalnu požrtvovanost, strpljenje i sjajnu publiku na kraju i uspjeti. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem naše navijače, ali i gostujuće da u duhu fer-pleja odigramo meč, a nadam se da će bodovi ostati u Maglaju čime bismo jednostavno prebrodili još jednu brigu. Maglaj zaslužuje Premijer ligu, Maglaj živi za ovaj sport i nadam se da će i ove godine i još dugo godina Premijer liga da se igra u Dvorani ‘Pobjeda’ u Magalaju”.

Utakmica 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Maglaja i Konjuha na programu je u srijedu.

Postavi odgovor