Zmajevi konkretniji: Demirović propustio sjajnu šansu da dovede BiH u prednost

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovim trenucima igra meč šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rezultat na poluvremenu glasi 0:0.

Oprezno se ušlo u ovu utakmicu na obje strane, a prvu ozbiljnu situaciju na susretu imala je BiH u 15. minutu. Edin Džeko je proigrao Jusufa Gazibegovića po desnoj strani, ovaj vratio za Amira Hadžiahmetovića, čiji pokušaj je ipak završio preko gola.

Nekako se čini da je Hadžiahmetović bio i najraspoloženiji u tim trenucima, a samo pet minuta kasnije je bio u još jednoj prilici. Ovoga puta je šutirao sa distance, a lopta je prohujala kraj lijeve stative.

Ponovo je u nastavku uslijedio nešto mirniji period. Lopta je uglavnom bila u nogama bh. fudbalera, ali bez nekih konkretnih prilika. Takođe je i Island bio bezidejan u napadu, ali stekao se utisak da su Zmajevi bliže pogotku u prvom poluvremenu.

I imali su Zmajevi najbolju priliku u 43. minutu na dođu do pogotka. Odlično je Kolašinac probio po lijevoj strani, a pokušao je Hadžiahmetović, a onda je Ermedin Demirović sa sedam metara imao odličnu šansu, ali je njegov šut izblokiran te je lopta završila preko gola. Bilo je to na kraju i sve što se prvog dijela igre tiče.

Postavi odgovor