Bilbija
HŠK Zrinjski Mostar/facebook

Najbolji strijelac Premijer Lige Bosne i Hercegovine i član mostarskog Zrinjskog, Nemanja Bilbija, odgovorio je selektoru Ivajlu Petevu na komentare o njegovom fudbalskom kvalitetu.

Ivajlo Petev je za vrijeme reprezentativne pauze, odgovarajući na pitanje zbog čega nema Bilbije na okupljanjima reprezentacije, rekao kako je napadač Zrinjskog dobar fudbaler, ali ne i bolji od Edina Džeke, Smaila Prevljaka i Ermedina Demirovića.

Bilbija se djelimično složio sa konstatacijom selektora Peteva, ali ipak smatra da zaslužuje pozive među najbolje fudbalere Bosne i Hercegovine.

”Ne trebamo pričati o Džeki, Prevljaku i Demiroviću. Oni igraju u vrhunskim ligama. Mislim da ja njima ne mogu biti konkurencija, ali možda zaslužujem da budem, pa makar i 23. igrač na spisku, da osjetim tu čar reprezentacije i da se cijeni moj uspjeh. Naravno, ja sam profesionalac i idemo dalje. U subotu imamo utakmicu i to je moj posao” – rekao je Bilbija u razgovoru za ”N1”.

On tvrdi da iza toga što nije dobio poziv selektora nema ništa lično, te da od američke turneje sa selektorom Prosinečkim, na kojoj jeste bio, nikada više ni sa kim nije razgovarao na temu reprezentacije. Bilbija kaže da ne vjeruje da iza svega postoje neki lični razlozi.

”Nema nikakvih nesuglasica. Ja od američke turneje sa Robertom Prosinečkim stvarno nikada više ni sa kim nisam razgovarao, niti sam se kome zamjerio do one moje izjave pred odlazak reprezentacije u SAD. Tada sam se prvi put i oglasio. S moje strane, naravno, nema ništa. I ja bih volio da znam, ali eto. Mislim da je stvarno dosta toga dva, tri mjeseca unazad bilo u medijima, tako da to više ne bih ni komentarisao” – kaže najbolji strijelac lige za N1.

Bilbija, Bilbija: ”Možda ne mogu biti konkurencija Džeki, Prevljaku i Demiroviću, ali zaslužujem biti tu”
HŠK Zrinjski Mostar/facebook

Bilbija smatra da bi više igrača iz Premijer Lige BiH moglo igrati u reprezentaciji, te da umjesto toga postoji nefer tretman domaćeg prvenstva i igrača.

”Ja mislim da zaslužuje. Naša liga se stvarno potcjenjuje. Kada vidimo malo i terene, na šta to liči, možemo zaključiti da se naša liga potcjenjuje. Isti igrači kada odu negdje vani, odmah dobiju poziv i naravno da je to zasluženo. Slažem se da su tu ljudi koji možda ne razumiju fudbal, ali s te strane bi trebalo biti igrača koji bi mogli biti nagrađeni pozivom. Nema veze je li to Nemanja Bilbija, ili ne, imaju neki drugi koji zaslužuju” – smatra on.

Osvrnuo se Bilbija i na utakmicu koju će Zrinjski u subotu igrati protiv Tuzla Sitija.

”Mislim da ako dobro prođemo u toj utakmici da smo jedan veliki korak bliže tituli, mada je i 16 bodova stvarno mnogo, ali ova utakmica će dosta toga pokazati” – kaže najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Utakmica između Zrinjskog i i Tuzla Sitija igra se pod Bijelim Brijegom u subotu sa početkom u 17 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime