Foto: Reuters/Bernardett Szabo

U razgovoru za portal “Reprezentacija” bivši fudbaler i član skauting tima katalonske Barselone Goran Vučević dotakao se pitanja Miralema Pjanića i situacije u kojoj se trenutno nalazi klub.  

Kada dostignete taj fudbalski nivo u kojem Vas traži klub kao što je Barselona, skoro pa niko neće postaviti pitanje da li će zadužiti fudbalsku uniformu španskog velikana. Upravo tako nešto desilo se i bosanskohercegovačkom fudbaleru koji je dostigao “Mont Everest” igre sa “bubamarom”, ali prilika koju dobija na kašičicu od Ronalda Kumana nešto je što niko nije očekivao, pogotovo za igrača koje platite 60 miliona evra.

“Sa svojim znanjem i kvalitetom Pjanić pripada Barseloni. Taj klub ne dovodi na pamet igrače, gleda se milion stvari, a naročito to može li se uklopiti u način i stil igre koji gaje dugi niz godina. On je potkovan i lucidan igrač, ali bez obzira na sve to, bilo je od starta za očekivati da će mu biti teško postati standardan. Vidite, Barselona uvijek teži ka tome da igrače iz svoje škole drži kao prioritet. Iako Kuman mnogo rotira, za sada nije dobio pravu šansu, a situaciju mu je dodatno otežao i Pedri koji je ‘preko noći’ pokupio simpatije svih. Do juče je taj igrač bio nepoznanica, sada je pun pogodak za Barselonu. Igraće Pjanić, ima još dosta utakmica, ali da će biti standardan, teško” – rekao je Vučević i nastavio uz pomen promjene sredine najskupljeg fudbalera u istoriji BiH:

“To je pitanje za njega, zavisi šta on želi. Ako je strpljiv i želi ostati dio Barselonine šanse, čekati priliku onda okej, neka ostane, ali ukoliko nije zadovoljan trenutnom situacijom, onda je puno bolje da nađe novi klub”.

Iako je već bilo pomena o potencijalnom transferu, stiče se utisak da će Pjanić uraditi upravo ovo što je naveo Vučević, sačekati svoju šansu i maksimalno pokušati da je iskoristi.

5 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime