Foto: Reuters/Action Images

U svijetu profesionalnog fudbala osim “posla”, golman Votforda i reprezentacije “Gordog albiona”, Ben Foster slobodno vrijeme koristi uz vožnju bicikla i snimanje populanih vlogova koje redovno ažurira na svom “jutjub kanalu”.

Među nekolicinom fudbalskih pitanja koja mu svakodnevno stižu istaknuo se dio o bivšeg saigraču Nemanji Vidiću, ali i o kontroverznom Dijegu Kosti.

Pitanje koje se odnosilo na nekadašnjeg kapitena “Crvenih đavola”, ali i reprezentacije Srbije glasilo je: “Ko je najgrublji fudbaler sa kojim si imao priliku da igraš”?

“Nemanja Vidić je bio bolesnik. On je bio spreman da izleti glavom pred nečiju nogu kako bi zaustavio loptu da ne uđe u gol. Da, totalni luđak” – kazao je golman, a zatim na poprilično čudan način govorio o Kosti u pohvalnom tonu:

“Dijego Kosta je baš maleni prljavi pacov. Uvijek bi gunđao i grebao, povlačio dresove, nikad ne bi protivnicima dao mira. Protiv njega se ni na sekundu ne može doći do vazduha. Bilo je užasno igrati protiv njega. Tukao bi, grebao, sve što bi mu palo na pamet, ali to je čist pobjednički mentalitet. Uvijek želite takve igrače u svojoj ekipi, to su životinje”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime