foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vršilac dužnosti predsjednika FSS, Nenad Bjeković, održao je kratak govor na komemoraciji Ivici Osimu.

Bjeković je posebno vezan za Švabu, budući da mu je bio pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije, a kasnije ga je kao direktor kluba doveo u Partizan, gdje je Švabo svojim idejama postavio nove temelje za razvoj “crno-belih”, prije svega kroz viziju izgradnje trening centra.

“Neko je jednom rekao, sve će proći osim dobra kojeg si učinio. Obišao si svet i gde god da si bio i radio, ostavio si ogroman trag svojom harizmom, znanjem i energijom, veštinom da stvaraš činio si stvari za sva vremena. Hvala Sarajevu što te stvorilo, hvala BiH što te imalo, hvala onoj fudbalskoj Jugoslaviji koja je svetu podarila mnoge velike umetnike, virtuoze i stručnjake. Ušao si u red besmrtnih. Znaš i sam da legende ne umiru nikada. Činio si čuda na terenu i van njega.

Svima nama koji žive za fudbal donio si mnoge radosti, kao fudbaler i reprezentativac, a onda i najuspešniji selektor u istoriji jugoslovenskog fudbala. Imao sam retku čast da budem saradnik u stručnom štabu, a kasnije i direktor koji te je doveo u Partizan. Da nije bilo tebe ne bi bilo Teleoptika, sportskog centra, ne bi bilo plejade asova koji su tu stasali i postali fudbalski asovi. Živeo si ispred svog vremena, razmišljao si unapred i oplemenio našu fudbalsku stvarnost. Znao sam i tada, a i sada, da si vanvremenska pojava, osoba koja ljude čini boljim, neko ko spaja, a ne razdvaja, čovek kojeg su svi poštovali. Dragi Ivice, neka ti je večna slava i hvala” – rekao je Nenad Bjeković na komemoraciji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime