Foto: KK Promo

Promo sutra od 17:00h u okviru šestog kola Lige Bosne i Hercegovine gostuje ekipi Sparsa. Pred utakmicu o očekivanjima za MeridianSport govorio je trener tima iz Donjeg Vakufa Boban Ninić.

Promo u goste ide jedinoj ekipi bez poraza u Ligi Bosne i Hercegovine u dosadašnjem dijelu sezone.

“Sparsi su jedna od najboljih sportskih organizacija u Bosni i Hercegovini, njima je cilj i obaveza da uvijek idu ka najboljim rezultatima. Veoma su dobra ekipa, odlične atletske performanse, puno trče. Upoznati smo dosta sa njima, jedna su od rijetkih ekipa sa kojom smo igrali i u pripremnom periodu” – rekao je Boban Ninić.

U sportu postoji i jedna teorija koja kaže “da je najlakše igrati protiv najbolje ekipe na strani”, baž zbog toga što nema nikakvog pritiska.

“Očekuje nas energetski zahtjevan meč. Imali smo samo dva dana odmora, dovoljno za rekuperaciju i jedan trenažni dan. Mi u Sarajevo idemo da pružimo dostojan otpor rivalu. Volimo igrati protiv kvalitetnih protivnika, što dodatno podiže motiv igračima” – dodao je trener Proma.

Ninić neće voditi svoju ekipu sutra pored parketa zbog suspenzije koju je zaradio u prošlom kolu, iako nije isključen, a na njegovom mjestu biće pomoćni trener Kenan Jugo.

“Suspendovan sam od strane Komesara za takmičenje za naredno kolo, i to je u jednu ruku pojava koja se događa u sportu. Svi mi pravimo greške pa i sudije. Najlakše je kazniti igrače, klub ili trenera. Bosna i Hercegovina ima dosta kvalitetnih sudija i bilo bi dobro kada bi postojao neko ko bi vodio računa o sudijskim propustima” – kazao je Ninić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime