Borac trenutno duguje dva miliona KM

Fudbaleri Borca iz Banjaluke trebali su danas početi sa pripremama za novi dio sezone, ipak zbog dugovanja to je pomjereno za 14. januar.

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković rekao je za “Glas Srpske” da klub u ovom trenutku duguje dva milion KM.

“Osnovni razlog zašto smo pomjerili početak priprema je nedostatak novca, jer igračima, zaposlenima u radnoj zajednici i dobavljačima duguju od jula. Tu su i dugovanja prema hotelima. To je praktično šest plata, a u tu treba uračunati i neka potraživanja odranije, prije svega mislim da dugovanja prema igračima, koji su sa Gradskog stadiona otišli ljetos. Riječ je o iznosu od 2.000.000 maraka i sigurno je da ovaj problem u ovom trenutku ne možemo da riješimo. Već smo obavili razgovore sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama i nadam se da će biti pronađeno rješenje za naše probleme” – naglasio je Zeljković i dodao da ako ne pronađu novac do petka igrači će moći prema FIFA pravilima da potraže novi klub ako im se ne isplate četiri plate:

“To bi bio najgori mogući scenario i svi se nadamo da do toga neće doći. Ukoliko se to ipak desi, u javnost ćemo izaći sa transparentnim podacima u kojima će svi naši troškovi biti javno izneseni i iz kojih će se vidjeti da sa budžetom koji smo imali nismo jednostavno mogli da ispratimo sve tekuća potraživanja”.

Iz kluba su već otišli Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Milan Spremo i Ivan Grgić, a cilj je da se izbori plasman u Evropu, ipak sudbina Borca za ovu sezonu biće uskoro poznata.

Postavi odgovor