Foto: Igor Radmanović/MeridianSportBH

U prvoj utakmici drugog kola EHF Evropa kupa, Borac je na svom parketu savladao Besu sa 28:25. Pobjednike je sa deset golova iz deset pokušaja predvodio Marko Lukić, a Aleksandar Milićević ga je pratio sa pet pogodaka iz šest pokušaja.

Lukić se prošle sezone povrijedio upravo u meču protiv ekipe iz tzv. Kosova, tako da je imao dodatni motiv da pruži odličnu partiju.

Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno i na veliki odmor se otišlo sa 14:14, a crveno-plavi su drugi dio riješili u svoju korist sa 14:11.

Borac, Borik neosvojiv za Besu, Borac stigao do trijumfa u Banjaluci
Foto: Lazar Tica/MeridianSportBH

Borac je poveo sa 2:0 preko Lukića, a prvi pogodak za Besu je postigao Nikola Prce. Banjalučani su nastavili sa nešto boljom igrom, ali Besa je držala priključak i u 16. minutu je preko Denisa Terzićija izjednačila na 8:8.

U nastavku se igralo tvrdo sa obje strane, odbrane su bile na visini zadatka, a gosti su prvi put poveli u 29. minutu, kada je precizan bio Prce. Ipak, Borac je sa igračem manje poravnao na 14:14 golom Lukića i tako se otišlo na petnaestominutnu pauzu.

Drugih pola sata je pripalo Banjalučanima, koji su se odvojili na dva razlike (17:15) preko Lukića. Besa nije posustala, međutim nisu uspijevali doći do preokreta i izabranici Mirka Mikića su nastavili održavati vođstvo. 

Dva puta su pogodili sa igračem manje, a na ulasku u posljednji minut su poveli sa 28:25 preko Amara Gračića. Gosti su tražili tajm-aut, ali to im nije donijelo željeni rezultat i stanje na semaforu se do kraja susreta nije promijenilo.

Borac, Borik neosvojiv za Besu, Borac stigao do trijumfa u Banjaluci
Foto: Igor Radmanović/MeridianSportBH

Revanš meč je na programu za sedam dana, a domaćin će biti Besa.

Borac – Besa 28:25

Borac: Perić 2, Kalamanda 0, Miljković 0, Lukić 10, Nježić 1, Knežević 3, Ćelić 2, Gračić 3, Tepić 0, Milovac 0, Letić 0, Draganić 2, Milićević 5

Besa: Terzići 5, Jupa 3, Šabanović 1, Muškolaj 3, Račić 0, Prce 7, Gjuka 6, Dukaj 0, Vokši 0, Tafilaj 0

Sudije: Budzak, Zahradnik

Borac, Borik neosvojiv za Besu, Borac stigao do trijumfa u Banjaluci
Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime