Foto: okbih.ba

Kako je naveo hrvatski portal “Index.hr” od zemalja iz regije Bosna i Hercegovina ima ubjedljivo najmanje nagrade za osvajače olimpijskih medalja. 

Država Srbija je odlučila da svakog ko osvoji zlato u Tokiju nagradi sa 70 hiljada evra, ko bude drugi dobija 60, a treći 50 hiljada evra. Crna Gora zlato nagrađuje sa 35 hiljada, srebro sa 30, a bronzu sa 25 hiljada evra. Hrvatska sa druge strane za nove olimpijske šampione izdvaja 27,600 evra, za srebro 17,300 evra, a bronzu nagrađuje sa 12,200 evra. Zanimljivo da će Kosovo* svojim zlatnim džudistkinjama dati po 100 hiljada evra.

Bosna i Hercegovina je jedna od rijetkih zemalja u Evropi koja u svojoj istoriji nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama, a svako ko bi eventualno osvojio medalju dobio bi od države mizernih 2,300 evra. Postavlja se pitanje da li se ovim sportisti koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu ponižavaju i kada će konačno doći vrijeme da se počnu cijeniti dobri rezultati, a prije svega kada će se početi ulagati u sportsku infrastrukturu i stvarati neki novi sportisti koji će u budućnosti donijeti dugo čekanu medalju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime