Foto: FIBA.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić skratio je spisak košarkaša na koje će računati u prvim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji. 

Zbog povreda, uvodne mečeve će propustiti Muhamed Pašalić i Filip Adamović, dok je Karlo Matković odlučio da zaigra za reprezenaciju Hrvatske, prenosi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine

Približava se meni najdraži dio godine, dani okupljanja naše reprezentacije. Period koji je iza nas je bio veoma intenzivan i poprilično stresan, s obzirom na sve što je sa sobom nosila pandemija COVID-19. Moji saradnici i ja bili smo u stalnom kontaktu i bez obzira na naše profesionalne obaveze u klubovima, analizirali smo, pratili i pripremali se za novembarski kvalifikacijski ciklus i većinu naših obaveza uspješno završili, posebno kad je skauting u pitanju” – rekao je trener ”Zmajeva” i nastavio:

”Nažalost, u ovom prozoru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog povreda nećemo moći računati na Muhameda Pašalića i Filipa Adamovića, kojima želim što brži oporavak. Karlo Matković želi da igra za hrvatsku reprezentaciju i on neće biti na okupljanju”.

Bosnić, Bosnić skratio spisak igrača pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci
Foto: Fiba.basketball

Vedran Bosnić je rekao da ga raduje podrška navijača, koju očekuje u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

”Veoma me raduje činjenica da će naši momci, koji su napravili izuzetan podvig plasmanom na Evropsko prvenstvo, imati podršku naših navijača koji će nam svojom podrškom zasigurno pomoći na našem zajedničkom putu do drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket.

Svi smo svjesni da je naša grupa veoma kvalitetna. Češka, Litvanija i Bugarska – mi respektiramo svaku ekipu, ali smo više fokusirani na naše mogućnosti. Želimo da damo maksimum i kvalitetno iskoristimo sve utakmice u predstojećim kvalifikacijama za SP, jer će nam to iskustvo biti od velikog značaja sljedeće ljeto na Eurobasketu” – kazao je Bosnić. 

”Zmajevi” se nalaze u grupi F, a prve mečeve će reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati 26. novembra u ”Skenderiji” protiv Češke, dok će tri dana kasnije igrati protiv Bugarske u gostima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime