Foto: FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić rekao je da se u duelu s Česima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo trebaju fokusirati na sebe.

On je rekao da ne želi ništa unaprijed govoriti o Česima dok ne vidi u kakvom će sastavu igrati.

Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne stignu večeras u hotel i dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti” – izjavio je Bosnić i dodaje:

“U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa. Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu“.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Češke na programu je sutra u 20 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime