Foto: KK Budućnost Prolab/Facebook

Košarkaški klub Budućnost iz Bijeljine je objavio da će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske, te da će uspostaviti saradnju sa ekipom Bosne Meridianbet.

Iako su u nedavno završenoj sezoni igrali u polulfinalu plej-ofa Lige Bosne i Hercegovine sada je Budućnost sve šokirala ovom odlukom

“Nakon najuspješnije sezone, u kojoj je KK Budućnost Prolab ostvario istorijski uspjeh kluba, ali i bijeljinske košarke, osvojivši treće mjesto u regularnom dijelu Prvenstva BiH te igravši polufinale plej-ofa Prvenstva BiH, kao i finale Kupa RS, Uprava kluba odlučila je da klub ostaje posvećen svom prvotnom cilju – promociji košarke i sporta, kao i razvoju i afirmaciji mladih košarkaša i košarkašica. Misija Kluba ostaje kreiranje optimalnih uvjeta za razvoj omladinskih kategorija.

Stoga će KK Budućnost Prolab u narednoj 2023/2024. sezoni nastupati u Prvoj ligi RS, u kojoj će znatno veći prostor za igranje i košarkaški razvoj dobiti mladi košarkaši, uz angažiranje nekolicine iskusnijih igrača. Prvi tim KK Budućnost u Prvoj ligi RS nastupat će pod imenom novog glavnog sponzora – KK Budućnost Profy Bijeljina.

Drugi seniorski tim – KA Fabrika svoje takmičenje nastavlja u Drugoj ligi RS, a prostor za igranje i razvoj dobiće izuzetno mladi igrači – godišta 2008/2009, uz angažiranje nekoliko iskusnijih igrača. ŽKK Budućnost naš treći seniorski tim, nastavlja sa afirmacijom ženske košarke u Prvoj ligi RS.

KK Budućnost obavještava javnost da je dogovorena saradnja sa bivšim evropskim prvakom – KK Bosna Sarajevo – u kojem će naši najbolji mladi igrači dobiti priliku za afirmisanje na regionalnom i međunarodnom nivou. Uprava Kluba radi na uspostavljanju saradnje i sa drugim košarkaškim klubovima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena” stoji u saopštenju Budućnosti.

Podsjetimo da je nedavno trener Budućnosti Josip Pandža postao novi trener Bosne Meridianbet.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime