Čeferin odgovorio na pritužbe za raspored: "Oni koji bi se trebali žaliti su radnici u tvornicama"

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin odgovorio je prije svega Jirgenu Klopu i Pepu Gvardioli na žalbe zbog zgusnutog rasporeda utakmica.

UEFA-in predsjednik Aleksandar Čeferin dao je intervju italijanskim medijima u kojem se osvrnuo na vječno ponavljajuća pitanja u evropskom fudbalu. Komentarisao je Superligu koja je odavno završila pod zemljom, ali i suludi ritam odigravanja utakmica u Evropi i svjetskom fudbalu, a on će za vrhunske klubove postati još gušći.

Čeferin je u intervjuu za La Gazeta delo Sport prokomentarisao ta negodovanja.

Svi žele više kup utakmica, ali niko se ne želi ničega odreći”- kazao je Slovenac, a prenosi Goal.

Klubovi su tražili 10 utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona, ali biće osam, to je pravi broj. Korisnije bi bilo kada bi se lige sastojale od 18 klubova, ali predsjednici se ne slažu. Trebali bi razumjeti da su dva nacionalna kupa previše.”

UEFA-in predsjednik je u toj izjavio mislio na Fudbalski savez Engleske gdje, osim FA kupa, klubovi od prvog do četvrtog ranga igraju i Liga kup, dok je u ostalim ligama petice ukinut (Francuska, Njemačka, Španjolska) ili se nikada nije ni igrao (Italija).

Uvijek je lako napasti FIFA-u i UEFA-u, ali stvar je jednostavna: ako igrate manje, imate i manje plate. Oni koji bi se trebali žaliti su radnici u tvornicama koji rade za 1000 evra mjesečno” – rekao je Čeferin.

Postavi odgovor