Printscreen

Fudbalski klub Čelik iz Zenice obratio se danas javnosti saopštenjem u kojem poziva Fudbalski savez Bosne i Hercegovine da stadion koji je reprezentacija koristila vrate u stanje prije odigravanja posljednje utakmice protiv Holandije.

“Obzirom na činjenicu da naš klub nastupa na najboljem i najmodernijem stadionu u Bosni i Hercegovini, Čelik se o stadionu brine kao dobar domaćin. Do sada je klub, zajedno sa svojim rukovodstvom uvijek izlazio u susret Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i našoj reprezentaciji, te stadion uredan, čist i ispravan predavali na korištenje Savezu. Nakon utakmice Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Holandije, odigrane 11.10.2020. godine i odluke Saveza da se utakmice reprezentacije više neće igrati na stadionu ‘Bilino polje’, čak ni mjesec dana poslije, niko nije poduzeo nikakve aktivnosti da stadion ‘Bilino polje’ vrati u stanje u kakvom je bio prije odgiravanja utakmice. Zbog toga je rukovodstvo kluba uputilo dopis  i zatražilo vraćanje stadiona u stanje u kojem je predan” – stoji u saopštenju Fudbalskog kluba Čelik.

Čelik, Čelik bijesan na FS BiH: “Vratite stadion u stanje u kojem je predan”
foto: nkcelik.ba

Čelik je zbog finansijskih problema istupio iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u sezoni 2019/20 istupio u četvrtu ligu po rangu.

“Nekoliko dana poslije, brending sa stadiona je uklonjen, a stadion ostavljen u katastrofalnom stanju. Smatramo da ovakav način ophođenja prema imovini našeg kluba ne priliči krovnoj kući bosanskohercegovačkog fudbala, posebno zato što je naš klub izmještao radne zadatke, treninge i utakmice kako bi pomogao reprezentaciji – oglasio se Čelik.

Klub iz Zenice u saopštenju je i naglasio da je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine stadion “Bilino polje” koristio bez ikvakve naknade, osim obaveze plaćanja režija u mjesecima kad nacionalni tim igra na stadionu. Čelik je naglasio i da su tu ostala dugovanja.

Čelik, Čelik bijesan na FS BiH: “Vratite stadion u stanje u kojem je predan”
foto: nkcelik.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime