Foto: MeridianSport/Miroslav Tanasković

Četiri potencijalna nasljednika Marka Maksimovića na klupi Borca su Nemanja Miljanović, Igor Janković, Slobodan Starčević i Zoran Dragišić.

Marko Maksimović nije više šef stručnog štaba banjalučkog Borca, a iz kluba su danas najavili da kreću u proces traženja novog trenera. Prvi i najozbiljniji kandidat za tu poziciju, koji bi u narednim danima trebao da bude i postavljen na funkciju prvog čovjeka Borčeve struke je Nemanja Miljanović, stručnjak koji je u prethodnoj sezoni predvodio ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Odmah po završetku prethodne sezone Miljanović je stigao na “Gradski stadion” gdje je preuzeo juniorsku ekipu, a po već ustaljenoj praksi to je u Borcu godinama unazad mjesto na kojem naredni trener čeka smjenu aktuelnog. Miljanović je u prethodnoj sezoni pokazao veliki kvalitet u vođenju i profilisanju mladih igrača, po kojima je njegova ekipa postala prepoznatljiva i koje je transferirala u inostranstvo, a to je upravo profil trenera koji Borcu u ovom trenutku treba.

Drugi kandidat je čovjek u kojeg Uprava banjalučkog kluba ima veliko povjerenje, trenutni direktor omladinskog pogona Igor Janković. Mladi stručnjak bio je i član stručnog štaba seniorske rerpezentacije Bosne i Hercegovine, samostalno je vodio pionirski nacionalni tim, a prošao je odličnu edukaciju u Italiji.

Treće ime, koje bi za Borac definitivno bilo i najbolje rješenje je Slobodan Starčević. Provjereni stručnjak u stanju bi bio banjalučkom klubu u kratkom roku donijeti prepoznatljiv stil igre i profilisati mlade igrače, a da rezultat istovremeno ne bi drastično trpio, što je već dokazao u odličnom radu s Krupom. Međutim, u situaciji sa Starčevićem postoji kočnica koju predstavlja njegov trenutni posao selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine za koji postoje male šanse da ga napusti.

Četvrto rješenje je ono koje će najvjerovatnije biti i prelazno, a to je Zoran Dragišić, čovjek koji je najveći dio svoje trenerske karijere proveo upravo u banjalučkom klubu, a u jednom periodu i samostalno vodio ekipu. Očekuje se da će Dragišić sutra voditi ekipu protiv Linfilda, te da će se na tom mjestu zadržati sve dok ne dođe rješenje koje će zadovoljiti Upravu kluba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime