Branimir Cipetić
Foto: Instagram/kisvardamastergood

Branimir Cipetić je nakon dvije godine u Lokomotivi Zagreb pronašao novu fudbalsku sredinu što je i prokomentarisao u razgovoru za MeridianSportBH.

Mađarski prvoligaš Kišvarda će biti novi dom 28-godišnjem desnog beku Branimiru Cipetiću koji je tokom protekle dvije sezone branio boje Lokomotive iz Zagreba.

“U nekoliko dana se sve završilo i sve je bilo uredu. Klubovi su se dogovorili između sebe i ja sam pristao odmah na transfer. Očekivanja su mi velika, kao i uvijek”rekao je Cipetić pa dodao o svom novom angažmanu:

“Zadnjih nekoliko sezona su imali dobre rezultate i nadam se da će tako biti i ove sezone i da ću im i ja uspjeti pomoći u tom cilju. Ulažu jako puno u sport i to me najviše privuklo. Stadioni su im odlični, ekipe dobre i nadam se da će sve biti onako kako treba”.

Cipetić, koji je inače povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine je takođe za naš portal progovorio o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Uvijek sam uz reprezentaciju i dok sam bio u kadru i sad kad sam trenutno van njega. Zaista im čestitam na svemu do sada što su uradili i što rade i u meni će uvijek imati navijača! Na meni je samo da radim, igram i treniram, pa poslije šta bude. Ja sam uvijek na raspolaganju za reprezentaciju”zaključio je Cipetić.

Podsjetnika radi, Cipetić je u protekloj 2022/23 sezoni bio standardan u redovima Lokomotive za koju je odigrao ukupno 36 utakmica u svim takmičenjima.

Pored Lokomotive te svog novog kluba Cipetić je tokom svoje karijere takođe nastupao još za Široki Brijeg CD Vitoriju, Toreviehu, Elče Ilisitano te mlade kategorije splitskog Hajduka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime