Foto: Printscreen

Tomas Tuhel potvrđen je u utorak kao novi menadžera Čelsija, a preuzeo je klupu od legende “Plavih” Frenka Lamparda. Neki od trenutnih učesnika Premijer lige imaju riječi hvale za njemačkog stručnjaka.

Roman Abramovič dao je otkaz Lampardu početkom ove sedmice nakon alarmantne serije od pet poraza u osam utakmica. O novom treneru Čelsija su govorili igrači i trener.

Jako sam zahvalan na svemu što je Tuhel učinio za mene. On mi je uvijek vjerovao i pružao mi priliku. Naravno davao mi je savjete i povratne informacije o onome što svakodnevno vidi na treninzima i sličnim stvarima, malim stvari” – rekao je Kristijan Pulišić, a prenio “Metro.

Još jedan bivši igrač je pričao o novom treneru “Plavih“.

Jedan je od najboljih trenera koje sam imao. Ne mogu poreći njegov talent. On je pomalo lud, pomalo poput mene. Moglo bi se reći da je njegov stil pomalo poput Gvardiolinog. U svakom slučaju, igraju sa istim duhom. Voli zadržati loptu i voli vidjeti kako se lopta stlno vodi naprijed, bez obzira šta se dogodilo” – rekao je Pjer-Emerik Obamejang o svom bivšem treneru.

Trener Liverpula, Jirgen Klop je uvijek govorio u superlativima o Tuhelu.

Mislio sam da će Tuhel biti savršeni menadžer za Dortmund, a ne kao tip koji dolazi poslije, zato što je bio stvarno dobar menadžer. Bio je na tržištu i pomislio sam ‘ako to sada ne najavimo, mogao bi potpisati za drugi klub, a želim da on bude trener Borusije’. Fantastičan, fantastičan menadžer” – dodao je Klop.

Tomas je dvije i po sezone proveo u PSŽ-u, te pomogao francuskom velikanu da dva puta osvoji Ligu 1 i dođe do finala Lige šampiona 2020. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime