Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U razgovoru za “Fena” Amer Čolan napravio je kratak rezime 2020. godine kada su u pitanju muška i ženska košarkaška reprezentacija BiH, a ponajviše je “zaparao uši” dio koji se odnosi na Nemanju Gordića te njegovo ne odazivanje na posljednji kvalifikacioni ciklus.

“Nemanja Gordić nije zaslužio da se neki ljudi odnose prema njemu na način na koji to čine. Mnogo je negativnog rečeno o njemu, ali niko ne govori koliko je on dao ovoj reprezentaciji. Nejasno je zašto se nije javio za prošli kvalifikacioni ciklus, ali sigurno da će dobiti poziv i za naredni ciklus jer to je zaslužio. Nihad Đedović se odrekao bosanskohercegovačkog državljanstva i ako se on želi nekada vratiti prvo mora zavšiti potrebnu papirologiju za vraćanje državljanstva. Mi bismo ponovo voljeli vidjeti u timu Elmedina Kikanovića koji je takođe mnogo dao ovoj ekipi i zaslužio je da učestvuje na Evropskom prvenstvu, ali još uvijek se nismo uspjeli dogovoriti” – rekao je Čolan, a prenosi “SCsport”.

Kada je u pitanju mlađi od braće Gordić, sportsku uniformu beogradskog Partizana Nemanja je odlaskom u Bar odlučio promijeniti zaigravši za drugi crnogorski tim u svojoj karijeri poslije podgoričke Budućnosti. Zanimljivo je da Gordić ima dva ABA prstena, upravo sa navedenim timovima “Parnog valjka” i ekipe koja domaće mečeve igra u “Morači”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime