Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
, COVID-19 u Igokei, pozitivan košarkaš kluba iz Nemanjine
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

KK Igokea saopštila je da je jedan igrač pozitivan na virus COVID-19. Prema odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka (GDPR), klub neće objaviti identitet zaražene osobe.

U skladu sa epidemiološkim protokolima, Igokea je testirala sve igrače, kao i članove stručnog štaba i zaposlenih koji su bili u kontaktu sa zaraženim igračem, poslije čega je utvrđeno da su svi ostali u klubu negativni na prisustvo virusa COVID-19.

Prema preporukama Higijensko – epidemiološke službe i Ministarstva zdravlja Republike Srpske, Igokea će za dva dana ponoviti testiranje, a svi igrači, članovi stručnog štaba i zaposleni u klubu do tada će se pridržavati svih propisanih mjera.

Samo par dana ranije i ostali klubovi sa Jadrana saopštili su da imaju iste probleme, a Igokea se u ovoj agoniji pandemije koronavirusa pridružila Splitu, Zadru i Ciboni.

Da li će sve ovo uticati na početak ABA lige, kao i ABA 2 takmičenja čiji početak je zakazan za 19. septembar ostaje da vidimo, jer se rukovodstvo Jadranske lige još uvijek nije oglasilo po tom pitanju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime