Ćurguz za MeridianSportBH : "Smatram da Željezničar treba da igra mnogo drugačije"

Sloga Meridian je poražena u gostima na “Grbavici” od ekipe Željezničara minimalnim rezultatom 1:0.

Trener tima iz Doboja, Zoran Ćurguz, za MeridianSportBH dao je komentar ovog susreta. Prije svega, on je čestitao Željezničaru 101. godišnjicu postojanja, a onda se dotakao i samog susreta.

“Ja sam i u najavi utakmice čestitao 101. godišnjicu postojanja Željezničaru i čestitam im i na pobjedi. Međutim, smatram da smo mi danas zaslužili mnogo više od poraza. Ključni detalji su se desili u drugom poluvremenu kada smo promašili dva zicera i kada smo imali situaciju jedan na jedan. Sa druge strane, Željezničar je prijetio samo iz prekida, iz igre nisu napravili niti jednu šansu u prvom poluvremenu, a naravno niti u drugom” – počeo je Ćurguz.

curguz 1
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Potom je istakao da je bio jako razočaran ponašanjem pojedinih fudbalera Željezničara, a tu je posebno istakao kapitena “Plavih”, Aleksandra Kosorića.

“Mi smo se ponašali onako kako smo mogli u datoj situaciji, sigurno da je bilo dosta napeto na terenu. Ono što je mene kao čovjeka razočaralo, jeste ponašanje pojedinih igrača Željezničara, prije svega kapitena Kosorića. On je više ličio na jednog ‘indijanca’ nego na igrača kluba koji slavi 101. godinu postojanja. To je sramotno. I ono što me stvarno pogađa, a to se dešava iz utakmice u utakmicu, jeste da nemaju igru posljednjih 10-15 minuta i da se vrši totalna opstrukcija fudbala. Ja stvarno smatram da Željezničar treba da igra mnogo drugačije od ovoga kako igraju na zatvaranju utakmice. Ali, ponavljam, čestitam im na pobjedi. Došli su do te pobjede… Da li su je zaslužili? Možda i nisu. U svakom slučaju, ostale stvari ne bih želio komentarisati…” – rekao je Ćurguz.

Potom je govorio i o dosadašnjem dijelu prvenstva, ali i o očekivanjim u nastavku nakon reprezentativne pauze.

“Mi moramo biti izuzetno zadovoljni onim što smo napravili, stvarno igramo dobro. I na ovoj utakmici smo pokazali da možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama. Malo ko nas je nadigrao, jedino možda Sarajevo. Naravno, malo ćemo tokom reprezentativne pauze pokušati eliminisati ove padove koje imamo. Kad god napravimo pad u igri, desi se neka situacija da primimo gol. Moraćemo malo poraditi na tom defanzivnom dijelu i nadam se da ćemo kroz ovu pauzu to maksimalno iskoristiti i kada se vratimo da ćemo biti još ozbiljnija i konkurentnija ekipa ostalim premijerligašima” – završio je Ćurguz.

Nakon reprezentativne pauze, fudbalere Sloge Meirdian očekuje susret sa banjalučkim Borcem.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Postavi odgovor