Denis Mujkić za MeridianSportBH: "Opstanak i stabilizacija dva su jasna cilja"

Fudbaleri Budućnosti iz Banovića dočekaće ekipu Bratstva iz Gračanice u okviru 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Utakmicu je za MeridianSportBH najavio golman Denis Mujkić. 

“U subotu nas očekuje teška utakmica s ekipom Bratstva koja je jedna od kvalitetnijih u ligi i posjeduje dosta iskusnih igrača. Mi ovu sezonu igramo dobro, imamo samo jedan poraz iz prošlog kola gdje smo po svemu prikazanom zaslužili minimalno jedan bod. Ekipa iz Gračanice je loše započela ovu sezonu, ali su prošlo kolo pokazali da vraćaju formu neriješenim rezultatom na teškom gostovanju u Gabeli, gdje su bili dosta bolja ekipa” – započeo je Denis Mujkić, te je dodao:

“Nadam se da ćemo i u ovoj utakmici ponoviti dobru igru iz prethodnih mečeva i osvojiti nova tri boda s kojima bismo možda čak riješili  pitanje opstanka u ligi. Opstanak u ligi i stabilizacija kluba dva su jasna i ključna cilja za ovu sezonu. Mislim da smo na dobrom putu, da igramo dobro i osvojili smo dosta bodova. Uz to imamo dobro podršku uprave kluba na čelu s predsjednikom Husanovićem i sportskim direktorom Alenom Mešanovicem koji svoj posao rade krajnje kvalitetno i profesionalno”. 

Početak utakmice u Banovićima zakazan je za sutra od 16:30h.

Postavi odgovor