foto: aba-liga.com

FMP je u neizvjesnoj završnici i uprkos velikom vođstvu izgubio od Mege u okviru 12. kola ABA lige rezultatom 92:91, a nakon meča trener “Pantera” Bojan Đerić pohvalio je svoj tim za borbenost.

“Treća utakmica kako sam trener, treći poraz u završnici. To je određeni pokazatelj trenutnog psihofizičkog stanja tima. Nije sramota izgubiti utakmicu, sramota je ne boriti se i ne dati sve od sebe. Utakmica je dva puta bila gotovo dobijena, ali sport je takav. Vidjeli ste, lopta od noge, od tablu…” – rekao je Bojan Đerić i nastavio:

“Ne želim time da umanjim pobjedu Mege. Ekipa koja gubi 10 razlike, dva puta, u dvije završnice i na kraju pobjedi, posjeduje jak karakter. Taj karakter se stiče pobjedama. A, Mega je sve svoje pobjede zaslužila. Igra na jako prepoznatljiv način, ne samo u regionu i Evropi, već šire. Pogledajte ko je sve radio sa tim momcima, a ja sam gledao kada je Vlada Jovanović osvajao ABA ligu. Za mene je uvijek bitno, kakav je neko kao čovjek. A on je gospodin kome želim svu sreću u daljem radu. O njegovom radu jasno govore rezultati. Naš posao je stvaralački”.

FMP je u više navrata imao prednost na svojoj strani, međutim uspjeli su sve to prokockati i na kraju izgubiti u produžetku.

“Pobijediti utakmice i osvajati titule je jedna stvar, ali iza svega toga treba da ostane neki igrač. A, on to sve radi. Momke sa kojima radi odlično poznajem. Igrao sam protiv njih mnogo utakmica, kroz sve selekcije. To su sve vanserijski talenti. Imao sam i težih situacija u životu. Nema šta, idemo dalje. Ponavljam, nije sramota izgubiti, sramota je ne boriti se” – završio je Đerić.

Svoj sljedeći susret FMP igra 30. decembra protiv Cedevita Olimpije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime