Ludnica i deset golova u prva dva meča Lige šampiona

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su na domaćem terenu ekipu Fejnorda sa 3:2, dok je istim rezultatom Šahtjor bio bolji na gostovanju protiv Antverpena. 

Neko ko je odustao od gledanja obje utakmice nakon 35. minuta sigurno nije mogao ni pomisliti da će na obje biti preokret. Antverpen je na domaćem terenu golovima Arbnora Muje u trećem minutu i Mišel Ange Balikviše u 33. minutu poveo sa 2:0. 

Onda je Danilo Sikan u 48. minutu smanjio na 2:1, pa je Jaroslav Rakicki donio izjednačenje od 2:2 u 71. minutu, da bi samo pet minuta kasnije Sikan drugim golom napravio potpuni preokret. Ako je Tobi Aldervejler dao gol za titulu, sada je bio tragičar jer je u 97. minutu promašio penal za izjednačenje i tako su Ukrajinci slavili sa 3:2. 

Potpuna ludnica je viđena i u Madridu gdje je autogolom Marija Hermosa, Fejnord u sedmom minutu poveo sa 1:0. Onda je ubrzo Alvaro Morata izjednačio na 1:1, da bi David Hancko u 34. minutu doveo goste u prednost od 2:1

Pred sami odlazak na pauzu Antoan Grizman se pobrinuo za novo izjednačenje od 2:2. Čim se krenulo u drugom poluvremenu Morata je drugim golom donio preokret svom timu. Kasnije su Holanđani krenuli svim silama naprijed, čak su pokušali da kao Lacio preko golmana dođu do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli. 

 

Postavi odgovor