Foto: Nikola Gligic/Starsportphoto ©

Novak Đoković smatra kako igračima u ovom sportu treba biti dozvoljeno da se otvoreno konsultuju sa svojim stručnim štabom i da teniseri, iako su individualni igrači, dobijaju instrukcije tokom mečeva.

Do prošlogodišnjeg Vimbldona, nikada u istoriji tenisa nije bilo dozvoljeno da treneri savjetuju igrače tokom mečeva, a sada je to gotovo u svim situacijama dozvoljeno.

“Još uvijek savjetovanje u sportu nije isto u tenisu i košarci. Ne možete otići do trenera na klupi i razgovarati s njim. Ponekad moramo vikati ka stručnom štabu da bi nas išta čuli. Jer, publika se više čuje, a ja bih volio da imamo mikrofon za komunikaciju sa trenerima” – rekao je Đoković, pa nastavio:

“Mnogo je bolje da otvoreno pričamo nego da se krijemo iza sudijske stolice kao što je to godinama bilo. Mnogi kažu da mi kao individualni sportaši trebamo pronaći rješenje u igri, ali čak i kada nam treneri kažu šta da radimo, mi smo ti koji moramo to uraditi. Niko nas ne može zamijeniti i zato je razlika između tenisa i košarke, na primjer, velika. Čak bih rekao i neuporediva”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime