Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
, Đoković uz probleme sa vratom preko Berankisa
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Novak Đoković je prošao u narednu fazu turnira “Western&Southern Open” koji se ove godine igra u Njujorku zbog epidemije koronavirusa savladaviši uz mnogo problema nekadašnjeg prvog juniora svijeta Rikardasa Berankisa 2:0 (7:6, 6:4). 

Pauza od pola godine bez sporta ostavila je traga na veliku većinu profesionalnih sportista, a među njima je i Novak Đoković. Osim što se povrijedio prije par dana na treningu zbog čega je otkazao učešće u dublovima, Đoković je u toku ovog meča ima ogromnih problema sa vratom, pa je to najviše uticalo na njegov servis o čemu govori i sedam duplih grešaka, ali i tri pretrpljena brejka.

Da ne umanjujemo partiju Letonca koji je za 100 minuta provedenih na terenu zaista pružio sjajan otpor, Novak još uvijek nije na onom nivou koji se od njega očekuje. U oba seta, Berankis je prvi pravio “brejk” i oduzimao servis protivniku, ali Đoković je već u narednom gejmu odgovarao na isti način. Prvi set otišao je u ruke Novaku nakon odigranog “taj-brejka”, a zanimljiv je podatak da je od posljednjih 19 taj-brejkova Novak Đoković izgubio samo jedan.

Nakon prvog seta Đoković je zatražio medicinsku pomoć u vidu terapeuta koji mu je pokušao otkloniti problem bola u vratu. Isto se desilo i u petom gejmu drugog seta kada je Novak nakon jednog nezgodnog doskoka opet morao zvati medicinski tajmaut.

Drugi set je jako dobro otvorio Berankis i oduzevši servis Đokoviću poveo sa 2:0. Ekspresno se vratio Novak i izjednačio na 2:2, ali zatim je ponovo izgubio dva gejma u nizu. Nakon tog trenutka, Letonac više nije osvojio nijedan gejm, pa je nakon četiri uzastopna gejma Novaka morao da pakuje kofere i time završio svoj nastup na ovogodišnjem Sinsinatiju. 

Ovo je 22. trijumf u nizu za Đokovića, a priliku da nastavi u istom ritmu imaće protiv Tenisa Sandgrena iz Sjedinjenih Američkih Država u trećem kolu Sinsinatija.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime